Nosaltres, anirem aquesta tarda a comprar els insgredients que ens calen.
La recepta dels panellets és molt fàcil i senzilla. Necessitarem molt pocs ingredients:
500g de patata (o moniatos)
500g ametlla molta
500g sucre
ratlladura d’una llimona
Ou (es pot substituir per aigua amb sucre)
I tot allò que amb el que vulgueu decorar els panellets: coco, canyella, xocolata, pinyons, ametlles, taronja, llimona, sucre…
Elaboració:
Primer de tot hem de bullir els 500 gr de patata, només amb aigua (sense sal ni oli ni res), anem mirant si esta fet punxant amb un ganivet.
Quan ja tenim les patates fetes deixem que es refredin i seguidament les pelem. Haurem d’amassar els 500 gr de patata, vigilant que no quedin grumolls, amb un “passa puré” serà més ràpid i fàcil.
Quan ja tenim la patata ben amassada barregem els 500gr d’ametlla molta, els 500gr de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi tot ben barrejat. Un cop haguem barrejat tots els ingredients ja tindrem preparada la massa per a fer els panellets. Es recomana deixar-la reposar durant un dia, però si no es fa també queden boníssims!
Els panellets poden fer -se de coco, xocolata, cafè, pinyons…això ja va al gust de cadascú!!
Per poder enganxar millor els ingredients com per exemple els pinyons, cal sucar el panellet amb la clara d’ou batuda prèviament perquè aquests s’enganxin fàcilment. Quan ja tinguem els panellets barrejats amb els ingredients que més ens agradin cal vernissar-ho amb el rovell d’ou.
Un cop fet tot això l’últim pas serà posar els panellets al forn a 200 graus durant uns 5 minuts i després es posa el grill fins que agafin un color una mica torradets.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada