divendres, 2 de novembre del 2012

Galetes de mantega

M'agrada molt aquesta recepta perquè és senzilla i els ingredients que ens calen són bàsics i és fàcil que els tinguem a casa, així que podem fer-les quan vulguem amb els nostres petits, que s'ho passaran pipa  pastant, embolicats en farina i sucre.

Ingredients:

- mantega
- farina
- ous
- sucre
- sal
- aigua

De cara a les Festes, si fem servir tallapastes nadalencs tindrem unes boniques galetes nadalenques.

Alguns estris que necessitarem són: un corró per pastar, tallapastes amb figures, tamís, gerra mesuradora, pinzell, bols i pes.

Comencem:

- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega
- 2 ous
- 50 gr. de sucre
- un pessic de sal
- 1 vaset d'aigua


Barregem bé tots els ingredients i formem una massa homogènia, sense esquerdes. Fem una bola i la deixem reposar a la nevera una hora. Després traiem la massa i comencem a masarla amb un corró.


És important pastar amb farina al taulell perquè la massa no s'enganxi. Ha de quedar una planxa d'un centímetre de gruix, més o menys.


Retallem les galetes de diferents formes utilitzant motlles tallapastes i les col·loquem en una safata de forn amb paper vegetal.


Abans d'enfornar, les pintem amb ou i les empolvorem amb sucre glas per sobre i les posem al forn 15 minuts a 200 graus.


Traiem les galetes del forn, deixem que es refredin sobre una reixeta i les adornem al gust dels nens.



Bon profit!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada