Ingredients:
- mantega
- farina
- ous
- sucre
- sal
- aigua
De cara a les Festes, si fem servir tallapastes nadalencs tindrem unes boniques galetes nadalenques.
Alguns estris que necessitarem són: un corró per pastar, tallapastes amb figures, tamís, gerra mesuradora, pinzell, bols i pes.
Comencem:
- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega
- 2 ous
- 50 gr. de sucre
- un pessic de sal
- 1 vaset d'aigua
Barregem bé tots els ingredients i formem una massa homogènia, sense esquerdes. Fem una bola i la deixem reposar a la nevera una hora. Després traiem la massa i comencem a masarla amb un corró.
És important pastar amb farina al taulell perquè la massa no s'enganxi. Ha de quedar una planxa d'un centímetre de gruix, més o menys.
Retallem les galetes de diferents formes utilitzant motlles tallapastes i les col·loquem en una safata de forn amb paper vegetal.
Abans d'enfornar, les pintem amb ou i les empolvorem amb sucre glas per sobre i les posem al forn 15 minuts a 200 graus.
Traiem les galetes del forn, deixem que es refredin sobre una reixeta i les adornem al gust dels nens.
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada