dijous, 13 de novembre del 2014

Cardona: Parc Cultural de la Muntanya de Sal i Castell

Dies enrere vam anar a Cardona, concretament al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, una sortida en família molt recomanable.



El Parc ofereix un passeig per les antigues instal.lacions mineres (una de les més importants del món de sal potàssica) i un recorregut guiat a 86 metres de profunditat a l'interior de les galeries podent veure els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals.

Disposa d'aparcament gratuït, botiga, cafeteria amb terrassa i zona de picnic.


Al costat de la zona de picnic, esperem el cotxe que ens portarà a l'entrada de la mina a on en espera la guia, que ens indica que és obligatori l'ús de casc de seguretat (obligatorietat que encanta als nens, per cert).



Només es poden fer fotos a una galeria gran que la guia ens indica






A la tarda, ens vam acostar al Castell de Cardona a fer una passejada i és que, com ja anireu veient, ens encanten els castells!


El conjunt monumental del Castell és Monument Nacional de l'Estat des del 1949, i la Col.legiata de Sant Vicenç, exemple de l'art llombard català, ho és des del 1931. En destaquen la Torre de la Minyona, el Pati Ducal, els seus baluards de defensa o les seves vistes sobre la Vall Salina.






Segurament, hi tornarem, doncs tenim pendent el Centre Històric Medieval, que ja no vam tenir temps de visitar.
Ja sabeu, no deixeu de visitar Cardona! 




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada