Primer pas: el brioix
Ingredients:
400 g de farina
150 g de mantega
3 ous
100 cc de llet
20 g de llevat
Un xic de sal
50 g de sucre
Desfem el llevat amb la llet tèbia i el barregem amb la farina. Deixem reposar la mescla amb un drap de cuina a uns 22º fins que se'n dobli el volum. Fem un cercle amb la resta de farina i hi posem dins els ous batuts i una mica de sal.
Treballem la pasta amb les mans i hi anem afegint la mantega tova però no fosa. Després ja hi podem afegir la pasta que havíem deixat reposant i ho tornem a treballar tot perquè les dues masses quedin barrejades. Aleshores, comencem a treballar la massa resultant pujant-la cap a dalt fins que no s'enganxi a les mans.
Segon pas: el massapà
Ingredients:
200 g de ametlles mòltes
200 g de sucre
Mitja clara d'ou
Posarem els ingredients en un bol i els barrejarem fins que aconseguim una pasta lligada i compacta. A continuació la deixarem entre 12 i 24 hores a la nevera per poder obtenir un millor resultat.
Tercer pas: el tortell
Ingredients:
50 g de cireres confitades
1 tros de taronja i un altre de meló confitats
1 ou per pintar
1 seca
1 figura de rei per posar-la dins el tortell
1 corona de rei per posar-la sobre el tortell
En primer lloc, estirem la pasta del brioix fins que tingui una forma de rectangle. En una banda, hi posem el massapà, que ha de tenir forma de cilindre, al qual afegirem la seca i la figura del rei. Enrotllarem la pasta fent moviments endavant i endarrere amb les mans i després n'unirem ambdues puntes.
Ara només manca deixar descansar el tortell tapat perquè n'augmenti el volum. Després, el pintarem amb l'ou batut i hi posarem la fruita confitada. Quan estigui cuit, hi posarem la corona de rei.
Ja sabeu, segons la tradició, aquell qui menjant el seu tros li toqui el Rei, es convertirà en el protagonista de la festa i es posarà la corona i, a qui li toqui la fava, li toca pagar el tortell!
Bon profit!!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada